Mokate otevírá další moderní výrobní linku

Začátek ledna byl pro závod Mokate Žory zvláštním obdobím, protože byla ukončena další velká investice – stavba velmi moderní výrobní linky na tzv. aglomeraci.


Oficiální otevření nové linky se konalo na začátku září. Symbolickou červenou stuhu přestřihli – Adam Mokrysz, CEO Skupiny Mokate, a Katarzyna Mokrysz, generální ředitelka. Událost shromáždila několik desítek zaměstnanců. Oddělení technologie a rozvoje připravilo u této příležitosti pro všechny hosty speciální degustaci výrobků vznikajících na nové lince.


Díky této mnohamilionové investici získalo Mokate přístup k nemodernější technologii, která významně zlepšuje rozpustnost výrobků. Toto pak umožňuje jejich širší využití v prodejních automatech a ve stále více populárních kapslích, a také další rozvoj výrobků z portfolia čokolád.


Toto je další krok Skupiny Mokate v rozvoji izolačnosti a pokročilosti strojového parku, který již dnes patří k nejmodernějším tohoto v tomto odvětví na světě. – Technologie, kterou používáme v Mokate je pro jiné podniky ukazatelem standardu. Jsme pyšní na to, že právě polská rodinná firma má k dispozici takový strojový park. Díky tomuto profesionálnímu zázemí úspěšně konkurujeme s největšími západními koncerny – říká Pawel Sikora, tiskový mluvčí Skupiny Mokate.